Radni listovi „Dani razigrani“ namijenjeni su djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta, ali i njihovim roditeljima, odgajateljima i učiteljima. Izrađeni su s ciljem poticanja cjelokupnog razvoja djeteta ovog uzrasta, odnosno razvoja vještina, sposobnosti i radnih navika koje će pripremiti dijete za lakše savladavanje budućih školskih zadataka. Raznovrsni zadaci će kod djeteta pobuditi maštu, potaknuti razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti, ali i zabaviti dijete.

Obrazovanje u predškolskom i ranom školskom uzrastu ključni je faktor za osiguravanje uspjeha kako u školskom dobu tako i u životu uopće. U ovom životnom periodu najvažnije je aktivno poticati razvoj djetetovih potencijala. To je vrijeme za stvaranje svih preduslova potrebnih za uspjeh jer su sve razvojne mogućnosti otvorene. Predškolski odgoj i obrazovanje jako je važno za poticanje dječijeg kognitivnog razvoja i razvoja svih drugih aspekata ličnosti. Također, kroz materijale za rad u predškolskom periodu razvijaju se vještine za uspješno snalaženje u prvom razredu osnovne škole ali i cjeloživotno učenje.

Radni listovi „Dani razigrani“ pisani su dvoježično. Više od 100 zadataka, za razvoj grafomotoričkih sposobnosti, razvoj početnog čitanja i pisanja, razvoj početnih matematičkih pojmova te razvoj kritičkog mišljenja, kreirano je na 114 stranica.

„Dani razigrani“ odobreni su od svih Kantonalnih ministarstava obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine i kao takvi koriste se u gotovo svim vrtićima u kantonima koji realiziraju Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu. Također, koristi se i u redovnim vrtićima u radu sa najstarijim vrtićkim grupama.
Zadovoljstvo nam je istaći da su odgajatelji, roditelji i djeca „Dane razigrane“ ocijenili izuzetno visokim ocjenama i naglasili da je to štivo uz koje se djeca kroz igru pripremaju za prve školske korake.

Nadamo se da će djeca zajedno s roditeljima i odgajateljima uživati u zajedničkom popunjavanju, bojenju i rješavanju zadataka koje nude „Dani razigrani“. Ova zbirka zasigurno će biti trajna uspomena svakom djetetu na razigrane dane njegovog djetinjstva.