STEM je akronim za Science (nauku), Technology (tehologiju), Engineering (inženjerstvo) i Math (matematiku), područja koja se smatraju ključnima u obrazovanju za poslove budućnosti. U današnje vrijeme, mnoga tražena zanimanja baziraju se na obrazovanju iz područja STEM-a. Ono što će uvijek biti važno su inovativnost, kreativnost i kritičko mišljenje.
Obogatite svoju nastavnu praksu setom STEM aktivnosti prilagođenih Nastavnom planu i programu, te uzrastu Vaših učenika. Kroz pomenute aktivnosti razvijajte ključne kompetencije kod učenika, a koje je definisala Evropska unija. Neka Vaš rad i Vaša nastava prate evropske trendove!
Novo izdanje Bosanske knjige donosi Vam:
1. Zašto STEM
2. Zadaci i sadržaj STEM aktivnosti
3. Detaljan opis svake aktivnosti
4. Potrebni materijali (lista materijala)
5. Check liste
6. Fotografije
7. Prezentacije
8. Video snimke
9. Predloške za notes, koje printate i prilagođavate vlastitim potrebama

Prva edukacija i radionica o Stem oblastima bila je u Sarajevu 04.04.2018.

Prva edukacija i radionica o Stem oblastima bila je u Sarajevu 04.04.2018. u OŠ „Meša Selimović“. Uživali smo u radionici gradeći mostove, zgrade i zajedništvo.
Biti inovativan znači biti u toku sa trendovima i tehnologijama u obrazovanju, dati ogroman poticaj djeci da rade više aktivnosti vezanih uz povezivanje predmeta, te poticati njihovo kritičko mišljenje. Inovacija također znači biti kreativan sa sredstvima koja su ti na raspolaganju. Katkad vam škola ne može obezbjediti sve što vam je potrebno za nastavu, zato morate biti domišljati i snalaziti se u hodu kako bi vašu nastavu učinili funkcionalnom i zanimljivijom današnjim generacijama.
Upravo iz tih razloga u Sarajevu smo održali prvu u nizu edukacija o važnosti STEM-a

Prva radionica

Sarajevu 04.04.2018.

Druga edukacija i radionica o Stem oblastima bila je u Mostaru 14.05.2018.

Danas smo u Osnovnoj školi Mustafa Ejubović šejh Jujo imali edukaciju i radionicu o STEM oblastima gdje smo zajedno sa nastavnicima prošli teoretski dio važnosti STEM-a u obrazovanju, za generacije 21. vijeka. Složili smo se da trebamo razvijati kritičko mišljenje kod djece, uvažavati njihove potrebe, ali i zahtjeve obrazovanja u vremenu u kojem živimo. Predstavili smo novosti za nastavnike naše izdavačke kuće, rječ je o tri priručnika za učinkovitiji rad u učionici. Ovom prilikom zahvaljujemo se nastavnicima koji su izdvojili svoje vrijeme i odlučili se družiti s nama, ali i aktivno sudjelovati u radionici gradeći zajedništvo i povjerenje kroz konkretne STEM oglede. Zahvaljujem se domaćinu na gostoprimstvu.

Druga radionica

Mostaru 14.05.2018.

Treća edukacija i radionica o Stem oblastima bila je u Bugojnu 11.06.2018.

Danas nam je domacin radionice bila “Prva osnovna skola” iz Bugojna. Hvala svim divnim nastavnicima iz osnovnih skola sa opstine Bugojno, koji su odlucili svoje vrijeme provesti s nama, gradeci mostove zajednistva, i cvrste temelje obrazovanja za 21. vijek. Hvala menadzmentu skole na celu sa direktorom na gostoprimstvu, hvala nasim divnim saradnicima!

Treća radionica

Bugojnu 11.06.2018.