Radne sveske za učenje štampanih i pisanih slova latinice i ćirilice A, B, Ц

Inovativne radne sveske za učenje latinice i ćirilice od 1. do 4. razreda sa QR kodovima za poticajno i samostalno učenje. U savršeno dizajniranom kompletu nadovezuju se jedna na drugu. Po prvi put u radnim sveskama ove vrste, tu su autorski tekstovi sa aktualnim temama današnjeg odrastanja , namijenjeni za čitanje i promišljanje, te poučavanje o životnim vrijednostima.

Iz recenzije Jerlagić:

Poznavajući odgovornost i požrtvovanost svakog učitelja da svoje učenike nauče pravilno pisati slova, da ih nauče da pišu prve riječi i rečenice, neizmjerno sam sretna što su baš ovakvu ideju realizirale  autorice, koje svojim dugogodišnjim radom i praksom obećavaju materijal kakav se odavno priželjkivao u nastavnoj praksi.

Autorice u potpunosti zadovoljavaju strukturu usvajanja slova. Od pripreme za usvajanje slova koja podrazumijeva motivacijsku, emocionalnu i kognitivnu pripremu, preko samog usvajanja grafičke strukture pisanih slova gdje autorice veoma ilustrativno i jasno pokazuju pravilno pisanje ali i povezivanje pisanih slova u riječi i rečenice  što u dosadašnjim radnim materijalima nismo imali priliku vidjeti. Svakako, jednako je značajna mogućnost koju korisnnici ove radne sveske imaju kroz video prikaz pravilnog pisanja slova.

Autorice, što je veoma značajno, nude i stvaralačke oblike rada radi usavršavanja tehnike pisanja, razumijevanja smisla pročitanog, poticanja mašte i kreativnog izražavanja učenika. Uz sve navedeno pružaju i mogućnost estetske strane rukopisa kroz zadate vježbe pisanja pazeći na principe sistematičnosti i postupnosti kao i princip primjerenosti uzrastu korisnika ove radne sveske te princip svjesne aktivnosti.