Muzička/Glazbena kultura za sedmi razred devetogodišnje osnovne škole

Udžbenik Muzička / Glazbena kultura sa CD-om za sedmi razred devetogodišnje osnovne škole donosi šest novih dječijih pjesama, kao i šest pjesama iz bosanskohercegovačke tradicije koje su predviđene za pjevanje i sviranje. Osim ovih pjesama, tu su još dvije brojalice, tri muzičke / glazbene igre, također iz bosanskohercegovačke tradicije, i petnaest novih kompozicija za slušanje. Tako se proširuje izvođački repertoar i stječu nova znanja o umjetničkim kompozicijama i njihovim autorima. Uz ovaj udžbenik poklanjamo prateći CD sa svim snimljenim primjerima, što će rad učiniti lakšim i ugodnijim.
Udžbenik je opremljen uobičajenim uputama za rad, a zahtjevi i radni zadaci su primjereni uzrastu učenika / učenica. Nastavnik / nastavnica će ipak imati dovoljan prostor za individualnu kreativnost, što će svakako doprinijeti ugodnijem radu i boljem rezultatu. Jer, bez obzira na ponudu iz udžbenika, za uspješnu realizaciju predviđenih programskih aktivnosti presudna je komunikacija na satu i nastavnikova / nastavnicina posvećenost svakom razredu, pa i pojedincu. Učionica u kojoj se izvodi nastava muzičke / glazbene kulture treba biti mjesto odakle se šire pozitivne emocije i dobro raspoloženje, mjesto u kojem svi treba da se dobro osjećaju i raduju zajedničkom kreativnom djelovanju, i tamo uvijek rado vraćaju.

Udžbenik Muzička kultura sa CD-om za sedmi razred devetogodišnje osnovne škole odobren je od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kao takav koristi se u većini škola u Federaciji Bosne i Hercegovine.